VULLVOTAR.COM

Catalans que viuen a l'estranger que VOLEN VOTAR

REFERÈNDUM 1-Octubre 2017
Vius a fora i vas anar a votar a Catalunya pel Referendum 1-Octubre?
Deixa'n constància. Omple el formulari i sumem kilòmetres per la independència!

SUMA KILÒMETRES!

Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?

VOT EXTERIOR

Total vots Percentatge
4.252 98,13%
NO 55 1,27%
blanc 23 0,53%
nul 3  
Total vots: 4.330 -

RESULTATS GENERALS - CENS: 5.313.564

Total vots Percentatge
2.044.038 90,18%
NO 177.547 7,83%
blanc 44.913 1,98%
nul 19.719  
Total vots: 2.266.498 Total Percentatge: 43,03%
Nota. Recompte final basat en paperetes verificades i no segrestades.
Tots els resultats, desgolssats per comarques, aquí

VOT DELS ELECTORS CATALANS RESIDENTS A L'ESTRANGER

ACTUALITZAT A 12 de SETEMBRE del 2017

VOT EXTERIOR REFERÈNDUM 1-O: PREGUNTES MÉS FREQÜENTS* Vull votar l'1 d'Octubre; encara sóc a temps? *
Depèn: Si estàs registrat a l'ambaixada espanyola només podries votar si t'afegeixes al registre de la Generalitat. El Registre continua obert però el cens es va tancar a data de 6 de Setembre, així que ja no podries votar..

Si NO estàs registrat a l'ambaixada, això vol dir que segueixes empadronat/da a Catalunya, per tant podries votar presencialment a CAT l'1 d'octubre si constes al CENS. S'acaba de publicar un link per consultar-lo AQUÍ


1. Qui forma part del cens electoral per al vot a l'exterior?
Formen part del cens per al vot a l'exterior aquelles persones que compleixen la condició política de català/na i que resideixen permanentment a l'exterior i estan inscrits al Cens d'espanyols residents absents (CERA) i al Registre de catalans residents a l'exterior.D'altra banda, és imprescindible que tinguin 18 anys o més el dia 1 d'octubre de 2017.

2. Quan s'ha tancat el cens electoral dels catalans residents a l'exterior?
El cens es va tancar el dia 6 de setembre en el moment de la signatura del Decret 139/2017, de 6 de setembre, de convocatòria del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya. Per tant, aquells que hagin rebut la confirmació d'inscripció al Registre de catalans residents a l'exterior abans del 7 de setembre, formen part del cens per al Referèndum.

3. Estic inscrit al Registre de catalans residents a l'exterior abans del 7 de setembre però no he rebut la informació electoral.
Si esteu inscrit al Registre de catalans residents a l'exterior abans del 7 de setembre i no heu rebut el correu electrònic amb la informació electoral, pot ser per dos motiu:
1r. Perquè quan us vàreu inscriure ho vàreu fer sense informar d'una adreça de correu electrònic.
2n. Perquè quan us vàreu inscriure vàreu informar d'una adreça electrònica que no és unipersonal, és a dir, que més d'1 persona inscrita al Registre disposa d'aquesta mateixa adreça de correu electrònic.
Si no vau facilitar la vostra adreça electrònica o aquesta no era unipersonal caldrà que contacteu amb el Registre de catalans residents a l'exterior ([email protected]) urgentment, annexant una còpia del vostre DNI o passaport i fent constar la vostra adreça de correu electrònic.

4. He rebut el correu electrònic i he accedit a la pantalla de validació de dades però, després d'1 intent se m'ha bloquejat, què puc fer? Us recomanem que canvieu de navegador (feu servir, preferentment, Chrome i Mozilla) i proveu de validar novament les vostres dades.

5. He rebut el correu electrònic i he accedit a la pantalla de validació de dades però, després de 4 intents se m'ha bloquejat, què puc fer?
Si es bloqueja la pàgina després dels 4 intents, heu de tenir en compte que les dades de validació de la identitat s'han de correspondre a les que vàreu facilitar al Registre de catalans residents a l'exterior. Per tant, si no recordeu aquesta informació amb exactitud, cal que feu el següent:
Si heu superat els quatre intents, contacteu urgentment amb el [email protected] i sol·liciteu-los un certificat d'inscripció adjuntant còpia escanejada del vostre DNI o passaport. En el cas que ja hagueu obtingut el certificat d'inscripció al Registre de catalans residents a l'exterior, properament rebreu una nova comunicació per tal de tornar accedir-hi.

6. Visc en un país en el que no existeixen les mides de sobre C4 i C6, quins sobres he d'utilitzar?
En les instruccions que heu rebut, consten les mides d'aquests tipus de sobres, per tant, ajusteu-vos tant com us sigui possible a aquestes. Són les següents:
 • Sobre gran format C4 (324 x 229 mm, per introduir un A4).
 • Sobre petit C6 (114 x 162 mm per introduir un A4 doblat per la meitat i de nou per la meitat).
  • Penseu, especialment, que el sobre petit ha de tenir cabuda dins l'urna el dia 1 d'octubre per poder seguir el procediment que especifica l'article 22.1 del Decret 140/2017, de 6 de setembre, de normes complementàries per a la realització del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya.

   7. Els sobres han de ser d'algun color en concret?
   No s'especifica el color dels sobres però, com sempre, evidentment és preferible sobre blanc o similar.

   8. Segur que he d'enviar la documentació electoral a l'adreça que consta en les instruccions que he rebut?
   Sí, no dubteu que heu rebut les instruccions correctes i, per tant, heu d'enviar el sobre amb tota la documentació que se us requereix a l'adreça que hi consta.

   9. En cas d'estar inscrit al Registre des del 2014 amb un DNI o Passaport ja caducats, cal que adjunti la fotocòpia del passaport/DNI vell o nou a l'hora de votar?
   En el moment d'enviar la documentació necessària per poder votar, haureu d'adjuntar la còpia d'aquell DNI o Passaport que heu utilitzat per validar les vostres dades i, per tant, amb el que vàreu fer la vostra inscripció al Registre, encara que la seva validesa hagi expirat.
ACTUALITZAT A 7 de SETEMBRE del 2017

Font: DECRET 140/2017, de 6 de setembre, de normes complementàries per a la realització del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya.

Què necessito per votar si resideixo permanentment a l'exterior?


Si viviu o treballeu de manera permanent a l'exterior, cal tenir la condició d'elector/a i estar inscrit/a en el Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior de la Generalitat de Catalunya. (Més informació a la part inferior d'aquesta pàgina)

Si compleixo aquests requisits, què haig de fer per votar?


En aquest cas, en el termini màxim de set dies des de la convocatòria,
1.-rebreu una comunicació de l'Administració electoral del Govern de la Generalitat en virtut de la qual
2.-podreu sol·licitar exercir el dret de vot.
3.-Els electors que optin per exercir el seu dret de vot rebran les instruccions i la documentació per fer efectiu el seu vot, que inclourà un document d'identificació personal de l'elector i la papereta de vot.

Un cop rebuda la documentació necessària per votar, com puc exercir el dret de vot?


Podreu exercir el dret de vot exclusivament per correu postal certificat mitjançant la tramesa d'un sobre model C4 (A4) dirigit a l'adreça que us hagin assignat en la comunicació personal rebuda i que haurà d'incloure el document d'identificació personal de l'elector, una fotocòpia del document d'identificació (DNI o passaport espanyol) així com un sobre model C6, tancat, que contindrà la papereta de votació.

Quin termini tinc per fer-ho?


El termini perquè la documentació i el vostre vot siguin rebuts a l'adreça que us hagi estat assignada en la comunicació personal finalitza el dia 1 d'octubre de 2017 a les 20:00 hores (hora catalana).

Incidències amb el vot exterior


Si teniu alguna incidència en el procés del vot exterior, si us plau, envieu-nos un correu electrònic a [email protected]Dubtes? Preguntes? MES INFO A LA WEB OFICIAL WWW.REFERENDUM.CAT

ENCARA SOC A TEMPS? NO ESTIC AL REGISTRE DE LA GENERALITAT; QUÉ FAIG DONCS? EM REGISTRO A L'AMBAIXADA o NO ???

Des de Catalansalmon i VULLVOTAR us aconsellem el següent:
 • Si JA esteu registrats a l'ambaixada o consolat, JA NO SOU A TEMPS D'AFEGIR-VOS-AL REGISTRE i votar des de l'exterior. El Cens es va tancar el dia 6 de Setembre. I tampoc podreu votar a Catalunya doncs no hi esteu empadronats
 • si NO esteu registrats a l'ambaixada o consolat, la vostra única opció és VOTAR PRESENCIALMENT A CATALUNYA, aixi que comenceu a mirar bitllets d'avió per anar a votar presencialment a Catalunya (Això només per als que esteu empadronats a Catalunya, els catalans que estan empadronats a España no podran votar).

En qualsevol cas, si heu d'anar a Catalunya en qualsevol moment a partir d'ara, us recomanem que us feu el IDCAT per fer les gestions de manera electrònica des del vostre ordinador. NO ÉS CAP VOT ELECTRÒNIC, pero és un certificat que us pot ajudar en les gestions, aquestes i altres tambe. ÉS MOLT ACONSELLABLE!

Preguntes sobre el referèndum?

Ja t'has afegit al REGISTRE DE CATALANS A L'EXTERIOR?
Et podem ajudar a fer-ho!
Fes clic aquí
VULLVOTAR.COM no pertany al govern català ni a cap partit polític. 
Aquesta és una iniciativa de CATALANSALMON.com - Web derivat de NOPUCVOTAR
https://www.vullvotar.com | [email protected] | DISCLAIMER
Si VOLS DONAR SUPORT a la iniciativa, pots fer-ho clicant al "M'agrada" de la nostra pàgina de Facebook, aquí:
VULLVOTAR forma part del projecte CATALANSALMON.com. Els fitxers de CATALANSALMON estan registrats a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades sota la responsabilitat de Sergi Jordi Marzabal Estevez. D'acord amb la llei orgànica 15/1999, 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades als fitxers de CATALANSALMON. Podreu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant escrit a: CATALANSALMON, c/Valencia 629, 2n 2a. 08026 Barcelona, o bé adreçant un mail a [email protected].
La normativa, responsabilitats, reglamentació de la protecció de dades i condicions d'ús de la web de VULLVOTAR, incloent-hi la normativa RGPD del 2018, estan definides a la web catalansalmon, en aquesta direcció: https://catalansalmon.com/disclaimer.php
COM FUNCIONA EL REGISTRE DELS CATALANS DE L'EXTERIOR
Vius a l'estranger i vols contactar amb altres catalans?
CATALANSALMON.COM et muntem un web latevaciutat.catalansalmon.com, de franc només has de demanar-la.
3.238.111.130